Cercetătorul ieșean Silviu Gurlui, cunoscut pentru cunoștințele sale enciclopedice, se dovedește a fi și un om foarte sensibil. În timpul ploilor căzute miercuri la Iași, profesorul a fost atât de marcat de intensitatea unui tunet, încât i-a făcut o întreagă analiză pe Facebook, cu grafice, scheme și alte năstrușnicii științifice. „La 14:31:30 la Iași s-a produs o descărcare electrică violentă în atmosferă, s-a înregistrat un tunet foarte puternic (a fost furtună la Iași). Senzorii l-au perceput foarte bine, înregistrînd atît infrasunetele cît și vibrațiile induse la sol. Intensitățile semnalelor au fost foarte mari”, a scris Gurlui pe rețeaua de socializare. Însă jurnalul secret al profesorului conține și alte analize ale fenomenelor naturale, cum sunt cele de mai jos. (pamflet)
- Sunt tot mai convins că ceva se schimbă pe planeta noastră. De pildă, azi noapte mă chinuiam cu tradiționala criză de insomnie, specifică geniilor. Și văd pe cer Luna plină. Poate că un biet cioban izolat pe munte, un paznic de noapte sau un impiegat de mișcare din gara Lețcani ar percepe acest fenomen ca pe ceva banal. Ignoranții! M-am apucat imediat și am făcut măsurătorile necesare pentru a desluși ce se întâmplă în spatele acestui mesaj pe care ni-l transmite astrul nopții. De ce e așa luminoasă Luna? De unde vine și încotro se duce? Și, în timp ce deja așternusem pe monitor câteva pagini pline de calcule, am perceput un țârâit de greiere. Uluitor! Pe dată i-am introdus undele sonore într-un soft puternic, încercând să-i aflu frecvența infrasunetelor. Rezultatele m-au speriat foarte tare! Efectiv, greierul avea o amplitudine gamma specifică vibrațiilor produse de o navă extraterestră în timp ce ia strâns o curbă în hiperspațiu. Agitat, am dat o carte jos de pe birou. Era plină de praf! Senzațional! Imediat am luat câteva probe din pulberea fină și le-am pus la microscop. Incredibil, dar praful analizat avea un grad de stres enorm, undeva la nivelul de 440 de nervoizi! Intervalul normal este de 150 – 200 de nervoizi, adică atunci când praful e liniștit, se așază tacticos în locurile preferate și nu te deranjează deloc. Dar ăsta mi-a sărit în ochi, avea o agresivitate evidentă! Așa cum am spus, se întâmplă fenomene stranii în jurul meu. Mâine voi publica pe Facebook un raport detaliat. Oh, dar ce se întâmplă? O muscă s-a așezat pe mousul meu! Ajutor!
Gurlui (foto, pamflet): Veți spune că în spatele meu șoseaua face o curbă la dreapta, într-o pădure de copaci desfrunziți. Ce superficial! Nici măcar nu v-ați pus întrebări despre compoziția asfaltului, despre gradul de absorbție a vibrațiilor ultrasunetelor emise de căderea unei frunze, dacă varul marcajului rutier e nociv pentru furnicile care-l traversează sau ce caut eu singur într-o pădure pustie!
Legionarul HAUR n’are credibilitate.