Producătorul german de semiconductori Infineon Technologies AG își dezvolă prezența în România prin deschiderea unui birou la Iași, în ansamblul mixed-use Palas, investiție a grupului IULIUS. Noul centru de cercetare – dezvoltare ocupă o suprafață inițială de peste 600 mp, urmând să se extindă. Inginerii Infineon proiectează de aici cipuri pentru industria auto.
Prezentă cu un centru de R&D (cercetare și dezvoltare) în București, compania își extinde activitatea la Iași, în clădirea United Business Center 3 din ansamblul mixed-use Palas. „Ne bucură decizia Infineon Technologies de a se alătura comunității de business din Palas Iași, recunoscut drept un pol regional al marilor companii care activează în tehnologie și care produc soluții indispensabile pentru o viață mai bună. Iașul s-a dezvoltat mult în ultimii 10 ani și a ajuns pe radarul marilor companii din cele mai dinamice sectoare ale economiei, fiind un oraș atractiv investițional, competitiv nu doar cu Bucureștiul, Cluj-Napoca și Timișoara, ci și cu alte referințe urbane europene”, a spus Ionuț Pavel, Office buildings Manager Palas Iași & Palas Campus.
Noul centru va găzdui specialiști în dezvoltarea de semiconductori pentru mașini mai sigure, mai ecologice și mai inteligente. Biroul are o suprafață inițială de 600 mp, însă compania are planuri de expansiune.
Infineon Technologies a intrat pe piața locală în 2005, odată cu deschiderea unui centru R&D în București, și a crescut la peste 500 de ingineri în România. Infineon Technologies AG este unul dintre liderii mondiali în semiconductori, care fac viața mai ușoară, mai sigură și mai prietenoasă cu mediul. Microelectronicele Infineon sunt esențiale pentru un viitor mai bun. Cu aproximativ 50.280 de angajați la nivel mondial, Infineon a generat venituri de peste 11,1 miliarde de euro în anul fiscal 2021 (încheiat la 30 septembrie 2021).
Despre United Business Center
Rețeaua națională de birouri premium United Business Center, dezvoltată de grupul IULIUS, include 14 clădiri de birouri clasa A, cu o suprafață totală de peste 182.000 mp, aflate în proiectele de regenerare urbană din Iași (7 clădiri – 75.600 mp), Timișoara (4 clădiri – 80.000 mp) și Cluj-Napoca (3 clădiri -26.200 mp). Pentru că sunt proiectate, construite și operate cu grijă față de mediu și față de oameni, toate clădirile sunt certificate sau în curs de certificare conform standardului internațional de sustenabilitate LEED, dezvoltat de U.S. Green Building Council.
În Iași, comunitatea de business din ansamblul Palas a crescut continuu, atrasă fiind de forța de muncă tânără și talentată generată de centrul universitar și de infrastructura office modernă realizată de IULIUS. Interesul mediului de business față de proiectele grupului au stat la baza dezvoltării, în vecinătatea ansamblului mixed-use Palas, a noului proiect Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri clasa A din țară, cu o suprafață închiriabilă de peste 60.000 mp, care va fi inaugurată la începutul anului viitor și care este deja închiriată integral.