Pe lângă clasicile hărţi care indică turiştilor amplasarea Palatului Culturii sau a Teiului lui Eminescu, cei care vizitează Iaşul vor avea la îndemână şi o cartografiere a tuturor birourilor moderne din oraş. Harta cuprinde peste 100 de clădiri de birouri a căror suprafaţă însumează nu mai puţin de 235.000 de metri pătraţi şi a fost realizată de IT-iştii Dan Zaharia şi Adrian Miron, împreună cu geograful George Ţurcănaşu. Aşadar, cei care vin în călătorie de afaceri sau cărora le place pur şi simplu să vadă IT-işti la muncă vor avea la îndemână acest ghid foarte util. Detalii despre colaborarea între Dan Zaharia şi George Ţurcănaşu am aflat interceptând o convorbire între cei doi.
Dan Zaharia: George, harta noastră începe să aibă un succes nemaipomenit. Am primit mesaje de la diverşi corporatişti care ne-au mulţumit pentru că, datorită excepţionalei noastre lucrări, au reuşit să-şi repereze propriul birou. Unii sunt atât de aiuriţi, încât uită şi unde lucrează!
George Ţurcănaşu: Eram sigur că vor fi şi din ăştia! Şi garantez că numărul lor va creşte odată cu dezvoltarea reţelei de birouri. Eu îi înţeleg. E firesc să confunzi birourile între ele, toate au acelaşi mobilier, aceleaşi calculatoare, dozatoare de cafea, imprimante, geamuri fumurii.
Şi am mai primit felicitări de la zeci de firme de catering. Înainte de apariţia hărţii, încurcau livrările de pizza corporate cu porţiile de mici cu muştar destinate bugetarilor. Acum băieţii nimeresc din prima, scăzând astfel substanţial concentraţia de înjurături pe livrare.
Pe de altă parte, să ştii că avem probleme cu dimensiunea familială a aplicaţiei. Acum, datorită sau din cauza acestei hărţi, nevestele găsesc mult mai uşor locul de muncă al bărbaţilor şi le demontează rapid orice scuză invocată la întârzierea acasă. Cum să mai zici că eşti la serviciu, când deja nevastă-ta te aşteaptă cu harta-n mână în faţa biroului. Mai poţi merge la o bere cu prietenii? Nu!
Da, trebuie să introducem nişte elemente de securitate, de protejare a intereselor clienţilor noştri. Putem să mai facem o hartă capcană, cu toate locaţiile puse alandala, special pentru vizitatorii nepoftiţi. De pildă, cauţi un office de outsourcing şi ajungi la biroul de mişcare din Gara Mare.
Bună idee! Deci mergem pe două hărţi, una pentru cunoscători şi cealaltă pentru băgătorii în seamă. Labirintul lui Dedal va fi o vrăjeală faţă de ceea ce putem crea noi. Hai că mă apuc deja să fac primele schiţe, va fi un succes monstru!